Då var semestern slut. “Back to reality” som man brukar säga. Amanda och jag har varit på semester hos min mormor & morfar i Norrbotten. Där var det lungt och skönt som vanligt. Som att bo på hotell och äta på resturang. Nanny hade jag också, så det var verkligen semester.

Här hemma var det däremot som vanligt när vi kom hem i torsdagskväll. Så jag fick starta fredagmorgonen med att dammsuga nedervåningen, städa toaletten, diska, vattna blommorna och fixa. Ingen torr ved fanns det i källaren så det brann dåligt i pannan, vilket innebar att jag fick duscha i kallt vatten för att vara något sånär fräsch till middagen som intogs hemma hos goda vänner i Myssinge.

Tidigt imorse for Simon iväg på en liten mini-semester till Jönköping, redan ikväll ska han vara hemma igen. Amanda och jag sov vidare långt efter att han farit. När vi vaknade vid åtta-tiden mös vi i sängen och slötittade på nyhetsmorgon. När Amanda tröttnat och somnat om kliver Anna in genom dörrn så jag pallrar mig upp och dukar fram frukost. Efter frukosten känner jag att det är dags för en promenad, så vi travar upp till mamma & pappa. Amanda somnar i barnvagnen på väg dit så hon får sova på altanen medan jag passar på att plugga och hjälpa mamma lite med lunchen. Tacopaj, som serverades hemma hos farfar ihop med familjen och fastrarna som var på besök.

Efter lunch och fika drar jag och Amanda iväg till Alunda på födelsedagskalas. Där blev det mera mat och fika, pastasallad och cheesecake. På väg hem igen stannar jag vid vedboden för att hämta lite torr ved så jag kan få igång en värmande brasa i pannan. Hugger lite ved medan elden tar sig och bror kommer förbi och frågar om jag vill komma över på middag lite senare. Trots att jag redan ätit kan jag inte tacka nej till köttgryta. Så efter att jag har dammsugit övervåningen och tagit reda på lite kläder travar jag och Amanda iväg till brorsan där maten nästan var klar. Jag hann springa till syster och starta en tvättmaskin innan det var dags att äta.

Efter mat och lite tv-tittande är det dags att gå hem, bror och Anna ska ju upp inatt och sanda vägarna. Väl hemma får jag tända i pannan igen eftersom det hunnit brinna ut medan jag var borta. Efter det fixar jag och Amanda mysigt i sängen och nu ligger vi här och kollar på film och passar elden. Snart är Simon hemma!

God natt världen!