Vad är en blogg egentligen? Det har jag funderat på. Eller snarare, vad ska man skriva i en blogg? De flesta bloggar jag har läst fungerar ungefär som dagböcker. Det verkar ju helt bakochfram, förut var en dagbok något hemligt som ingen annan fick kika i. Men nu för tiden lägger man ut sin dagbok på internet, tillgänglig för vem som helst att snoka i. Och tycker folk verkligen att det är intressant att veta vad andra människor har för sig om dagarna. Varför är det så intressant? Varför vill man veta vad andra har haft för sig, minut för minut under dagen? Är det för att jämföra sig? Eller för att kunna skryta: “Jag har minsann ett mycket intressantare och mer innehållsrikt liv än alla andra!” Är det därför man bloggar? Ja, varför bloggar jag själv för egentligen? Hm, jag tror det är för att kanske någon människa därute i stora världen råkar klicka sig in på min blogg och får läsa något uppmuntrande ord. Något som kan vägleda dem i livet och får dem att vilja leva ett evigt liv. Vill man däremot veta vad jag pysslat med idag får man gärna komma hem till mig på en fika och prata en stund! smiley

Om du var här på fika just nu och frågade mig vad jag har gjort idag skulle jag förmodligen berätta denna historia för dig:

För mig började den här dagen klockan åtta imorse (när man är mammaledig får man ta sovmorgon VARJE dag! ;). Försiktigt smög jag ur sängen för att Amanda inte skulle vakna. Trippade ner för trappen och gjorde i ordning frukost och klädde på mig. Te, rostat bröd med marmelad och en tidning, SO HIMLA NAJS! Fick lite egentid fram till klockan nio då Amanda slog upp gluggarna där uppe i sängen och upptäckte att morsan försvunnit och tagit maten med sig! Så jag tog trappen i tre kliv och hämtade ner min lilla skatt som fick sig en torr blöja och lite frukost. Sen gymmade vi en stund tills prinsessan blev så trött att hon tog sig en tupplur i 45 minuter. Då passade mamman på att plugga och diska i varmvatten från vattenkokaren, eftersom det inte kom nåt varmvatten ur kranen. Det var nämligen ingen som eldat eftersom veden var slut i källaren. Men det fixade sig sedan! När Amanda vaknade igen och fått i sig lite mellanmål bäddades hon ner i vagnen och jag tog med tvättkorgen hem till syrran där den stuvades in i tvättmaskinen. En snabb påhälsning hos min farfar också för att undersöka telefonerna som inte fungerade, men inte hittade jag felet där, så far min fick ringa och felanmäla. Amanda som somnat i vagnen fick sedan stanna hemma hos mamma&pappa i vård av svägerskan Anna medan jag drog iväg med fyrhjulingen och körde in ett lass ved i källaren och tände en brasa i pannan så vi skulle få lite värme på vattnet hemma. Sedan tillbaka till mamma&pappa och lämna fyrhjulingen, hämta tvätten och sedan styra barnvagnen hemmåt med Amanda och en tunna sand. Medan lillskruttan sov vidare kunde jag lägga mera ved i pannan och sanda nedanför trappen så man slipper gå som om man hade ett ägg mellan knäna när man ska ut. Efter att det va klart va klockan så mycket som två och jag var vrålhungrig! In och värma lite ris & flygande Jakob. Strax efter det började Amanda röra på sig i vagnen så jag passade på att fylla pannan igen innan hon vaknade ordentligt. För sen när hon vaknar är det full rulle så man har inte möjlighet att göra så mycket annat än att leka med henne då. Hungrig var hon såklart efter att ha sovit i 3,5 timmar och full av bus! Så vi gymmade lite igen, sen fick hon vackert sitta på min arm medan jag vattnade blommorna och la mera ved i pannan. Sen tog vi det lite lugnt med en kaffetår och då det blev hon sömnig igen och fick sig en slurk innan hon somnade. Sover nu som en prinsessa på soffan och jag ska väl laga middag till gubben som är hemma om en halvtimme, då maten måste stå på bordet eftersom han ska iväg till kyrkan sen direkt. Medan han är borta ska jag och Amanda göra oss rena och fina, sen kanske vi kryper ner i sängen och myser och kollar på Morden i Midsomer.

Nu är jag nyfiken, vad har DU haft för dig idag? Berätta! =)