Ojojoj, vad har jag nu gett mig in på? När jag fick erbjudandet om att vara mötesledare så tänkte jag att “det är ju länge kvar tills det blir min tur, säkert inte förrän i höst”, men nu sitter jag här med en mötesprograms-kladd i handen och en psalmbok där jag febrilt letat sånger som ska passa till pingst. Ja, för det är nämligen redan nu på söndag, på Pingstdagen, som jag ska vara mötesledare. Jag är så nervös!

Jag satt och bläddrade igenom sångpärmen från Roslagskonferensen idag, för jag har inte haft tid att kolla igenom den förut och jag hade ingen koll på vilka sånger som fanns där. Jag tänkte att det kanske finns några sånger som vi kan använda i församlingen också. Och då hittade jag den här texten, jag har ingen aning om hur melodin går, men texten är så otroligt fin:

Solen har gått ner för dig, och du ingen ljusglimt ser
Allting är så mörkt och grått, du har ingen glädje mer
Allt som du har levt för, är nu borta, finns ej mer
Och du undrar: Finns det någon som hör mig när jag ber?

Vad finns det nu att leva för, när allting tagit slut
Och aldrig mera kan det bli, som det var förut
Vem ska ge mig kraft att orka, eller kraft att stå
Styrkan jag behöver, för att resa mig och gå?

Solen lyser inte mer, och regnet öser ner
Du sitter tyst och stilla, ut i mörkret ser
Men mitt i tystnaden så viskar, tyst en liten röst
Som vill ge dig glädje, som vill ge dig tröst

Jag finns här för dig mitt barn, jag lämnar aldrig dig
Och vad du än går igenom, ska du bara se på mig
För jag ska ge dig kraft att orka, snart så ska du se
att genom dina tårar, ska jag hjälpa dig att le

Du är inte ensam här, jag går ju brevid dig
Och när du inte orkar mer, då ska jag bära dig
Så vila tryggt nu i min famn och se mot bergens topp
Hur ljuset börjar stråla, när solen går upp

Text och musik: Lena Nyström